نشست خبری برنامه تلویزیونی «دستپخت»، ظهر روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۹۵، با حضور شاهرخ امیرمعزی تهیه کننده، وحید حسینی کارگردان، فرانسوا حسین داور بین المللی، سامان گلریز، کامران سروش، الهه سلامی و معین معینی سایر داوران این مسابقه آشپزی، مجید بهره مند مجری، امیرحسین طالبی مدیر تولید و مجری طرح، عوامل تولید برنامه دستپخت و جمعی از اصحاب رسانه، در محل لوکیشن – واقع در مرکز آموزش آزادگان برگزار شد.
وحید حسینی، کارگردان برنامه تلویزیونی «دستپخت»، در ابتدای این نشست خبری، پیرامون شکل گیری مسابقه تلویزیونی «دستپخت» گفت: «دستپخت» امروز و بعد از یک سال به عنوان یک دانشگاه آشپزی محسوب می شود و مردم این مسابقه را مثل یک سریال دنبال می کنند. اکنون ۹ شرکت کننده در مدت ۱۰ روز در مسابقه رقابت می کنند و ویژگی این برنامه این است که شرکت کننده ها به تناوب حذف می شوند و روز دهم تنها یک نفر باقی می ماند.
وی با اشاره به غذاهایی که در این برنامه در دستور پخت قرار می گیرند، اظهار داشت: ما در این مسابقه به غذاهای محلی گوشه و کنار ایران و همچنین غذاهای سنتی ملل مختلف توجه می کنیم. البته منظور از غذاهای ملل غذاهای فرنگی مثل پاستا یا استیک نیست بلکه غذاهای مطرح و سنتی کشورهایی مکزیک، عرب، ایتالبا، فرانسه و… را در دستور کار قرار داده ایم.
کارگردان برنامه تلویزیونی «دستپخت»، درواکنش به پرسشی پیرامون حضورش در این برنامه که باعث استرس شرکت کننده ها می شود، گفت: در این مسابقه هم داوران ما جدی هستند و هم خود ما صریح هستیم. با این حال گاهی به من گفته می شود که به شرکت کننده ها استرس وارد می کنم. اتفاقا باید گفت از آنجایی که حدود ۹۹ درصد این شرکت کننده ها جلوی دوربین نرفته اند، من ابتدا با آنها ارتباط دوستانه ای برقرار می کنم تا جلوی دوربین راحت باشند.
حسینی، در پایان سخنان خود درباره عنوان بین المللی این مسابقه آشپزی گفت: هدف از عبارت بین المللی این است که ما می خواهیم بین المللی شویم. ما با مدارس و موسسه های بین المللی آشپزی در مراوده هستیم، تا شرکت کننده ها و داوران ما در در برنامه های آنها و شرکت کننده ها و داوران آنها در مسابقه ما حضور داشته باشند. برای این کار ابتدا لازم بود که این مدارس ما را بپذیرند و حالا بعد از ۱۰۰ قسمت از مسابقه این اتفاق رخ داده است.
امیرحسین طالبی، مدیر تولید و مجری طرح برنامه تلویزیونی «دستپخت»، در ادامه این نشست خبری گفت: ما این برنامه را با ۶ دوربین ضبط می کنیم و در هر روز ۸ ساعت راش داریم که حدود ۵۰ دقیقه از آن را پخش می کنیم.
شاهرخ امیرمعزی، تهیه کننده برنامه تلویزیونی «دستپخت»، در ادامه این نشست خبری، پیرامون حامی مالی برنامه گفت: این نوع برنامه ها بسیار پر هزینه هستند و ما به دنبال این بودیم که برنامه را آنقدر حرفه ای طراحی و تولید کنیم که یک شرکت قوی هزینه های آن را تامین کند. شرکت های حامی این برنامه نیز در ایران مشغول به فعالیت هستند و کارمندانی را در استخدام خود دارند. اینگونه نیست که ما برای برنامه ای فرمول ها، دکور و شکل و شمایل ایرانی ساخته می شود از برندهای خارجی کمک بگیریم.
وی با اشاره به ایده اولیه «دستپخت» توضیح داد: استارت اولیه «دستپخت» دی ماه سال ۹۳ زده شد و سامان گلریز از ایده پردازان اصلی برنامه بود. هدف اولیه ما هم برای تولید این برنامه، این بود که نگرش مردم را نسبت به آشپزی تغییر دهیم.
تهیه کننده برنامه تلویزیونی «دستپخت»، به تیم برنامه اشاره کرد و گفت: آن زمان یک تیم تحقیق هفت نفره تشکیل شد که اطلاعات غذای ملل و غذاهای ایرانی را در گوشه و کنار کشور جمع آوری کرد. ما به دستورات اولیه غذاها می پرداختیم و غذاهایی انتخاب شدند که رو به فراموشی بودند. بعد از آن حدود چهار ماه ساخت دکور برنامه طول کشید و ما آغاز به کار کردیم.
فرانسوا حسین، داور بین المللی برنامه تلویزیونی«دستپخت»، در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: برای من جالب بود که غذاهای ایرانی با سبزی های تازه پخته می شود و به هر شهری که می رفتم، می دیدم که غذاهای مخصوص به خود را دارد.
وی ادامه داد: زمانی که غذاهای ایرانی را تست کردم، تصمیم گرفتم طراحی و ایده های جدیدی به آشپزهای ایرانی بدهم. غذای ایرانی در پاریس به سادگی پیدا نمی شود به این دلیل که اروپایی ها غذاهای ایرانی را چندان نمی شناسند.
سامان گلریز، داور برنامه تلویزیونی«دستپخت»، در پایان این نشست خبری گفت: برنامه های مسابقه بین المللی معمولا به اسراف توجهی ندارند و اگر غذا کمی شور و شیرین باشد آن را دور می ریزند. هیچ برنامه ای مثل «دستپخت» به مسایل زیست محیطی واکنش نشان نداده است اما برنامه ما در وهله اول به اخلاق و در وهله دوم به محیط زیست توجه دارد.
گفتنی است، مسابقه آشپزی برنامه تلویزیونی «دستپخت»، از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شود.