یکشنبه ۲ مهر ۰۲ - September 24, 2023
آخرین خبرها
پر بیننده ها
علي بروجردي علوي نايب رئيس انجمن تکنولوژي گردش خون برون پيکري در نشست خبري اظهار داشت: بنياد نيکورزي شريان جهت حمايت از کودکان با بيماريهاي مادرزادي قلبي فعاليت خود را آغاز کرده و در واقع اين بنياد تلاش ميکند اقداماتي در جهت درمان و بهبود کيفيت زندگي افرادي که مبتلا به بيماري ماردزادي قبلي تا سن ۱۸ سالگي هستند انجام دهد.
وی گفت: سالانه حدود يک مليون و ۸۰۰ هزار نوزاد در کشور متولد ميشوند که از اين رقم حدود ۱۸ هزار نفر مبتلا به بيماري مادرزادي قلبي هسند.
مديرعامل بنياد نيکورزي شريان با اشاره به اساسنامه اين بنياد گفت: ۴ فاز عملياتي مد نظر اين بنياد قرار گرفته که يکي از موارد آن استفاده از پتانسيلهاي موجود در کشور جهت کمک به بيماران مادرزادي قلبي است و از آنجايي که اين بيماري در دنيا يک چالش بزرگ در مقابل وزارت بهداشت کشورها توجه به رفع آنها بسيار حائز اهميت است.
وي افزود: سالانه حدود يک ميليون و ۸۰۰ هزار تولد در کشور داريم که از اين رقم حدود ۱۸ هزار نفر مبتلا به بيماري مادرزادي قلبي هستند. همچنين ۵۰ درصد اين افراد احتياج به عمل جراحي داشته و ساير اين بيماران از طريق دارو درمان شده يا همراه با رشدشان مشکل مادرزادي قلبي مرتفع ميشود.
مديرعامل بنياد نيکورزي شريان ادامه داد: ۹ هزار نوزاد تازه متولد شده در سال نياز به عمل جراحي قلب دارند و از اين تعداد ۳۵ درصدشان داراي شرايطي بوده که در ماههاي نخست پس از تولد حتما بايد مورد عمل جراحي قرار گيرند.
بروجردي علوي اضافه کرد: عمل جراحي قلب اطفال در سال در کل کشور به سختي به ۲ هزار مورد ميرسد و بيماران زيادي بايد در ليست انتظار قرار گيرند و در اين مسير بسياري از آنها فوت شده تا دچار معضلاتي همچون انواع معلولتها و بيماريهاي تنفسي ميشوند.
نايب رئيس انجمن تکنولوژي گردش خون برون پيکري تصريح کرد: در نظام آموزشي دوره تخصصي جراحي قلب اطفال پيشبيني نشده و اين موضوع بايد مدنظر قرار گيرد در کشورهاي پيشرفته تخصص قلب اطفال از بزرگسالان جدا شده ولي در کشور ما حتي تعداد جراحان قلب اطفال حاذق در کشور به سختي تعدادشان از انگشتان دست بالاتر ميرود.
وي بيان داشت: کيفيت خدمات قلب اطفال در کشور خوب نيست و از اهداف راهاندازي بنياد نيکورزي شريان نيز نجات کودکان مبتلا به بيماري قلبي و اصلاح کيفيت خدمات درماني به آنها است.
به گفته وي بيماران مادرزادي قلبي به دليل اينکه بيماري آنها درمانش سخت و گران است و مسئوليت زيادي در قبال آن وجود دارد تبديل به يک چالش بزرگ در مقابل وزارت بهداشت دولتها شده است.
نائب رئيس انجمن تکنولوژي گردش خون برون پيکري افزود: انجام کارهاي زيربنايي جهت افزايش کيفيت مراکز جراحي بيماري قلبي مادرزادي فاز دوم بنياد نيکورزي شريان بوده و تلاش ميشود از طريق کارهاي تيمي بهترين درمان براي بيماران انجام شود به طور مثال در مرکز طبي اطفال بيمارستان امام ۳۶ کودک که وضعيت مالي و جسماني مناسبي نداشتند توسط دو تيم کودکان شامل متخصص جراحي، بيهوشي و داخلي قلب و چند پرستار و متخصص بيماريهاي تنفسي و ICU طي دو هفته مورد عمل جراحي قرار گرفتند.
بروجردي اظهار داشت: در حال حاضر بيمارستان مرکز پيوند قلب اطفال در کشور نداريم و محقق شدن اين موضوع يکي از اهداف ما است همچنين فاز چهارم بنياد نيکورزي شريان تحقيق و پيگشيري از نارسايي و مشکلات قلبي در جنين بوده که در اين زمينه اقداماتي انجام دادهايم.
به گفته مديرعامل بنياد نيکورزي شريان بيماري مادرزادي قلبي در کودکان اصولا ريشه ژنتيکي داشته و مادر در دوران بارداري به ويژه در زمان شکلگيري قلب جنين که در ۱۸ تا ۲۲ روزي آن بايد مراقب وضعيت جسماني خود باشد چرا که استرس و حتي آلودگي هوا ميتواند در اين دوران حرکات ديواره قلب را از مسير اصلي منحرف کرده و يا سوراخ بين دهليزي و جابجايي عروق بزرگ صورت گيرد.
بروجردي با اشاره به اينکه بنياد نيکورزي شريان دو سال از تاسيس آن ميگذرد گفت: تا امروز با کمک خيرين توانستهايم عمل جراحي قلب ۶۹ کودک را تحت پوشش قرار دهيم و بزودي ۳۶ کودک نيز در بيمارستان شهيد مدرس تحت عمل جراحي و تشخيص داخلي قرار ميگيرند.
بروجردي در پايان با بيان اينکه در کشورهاي پيشرفته جهان کودکان مبتلا به نارسايي قلبي ۵ درصد احتمال مرگ آنها وجود دارد گفت: ولي در ايران مرگ و مير و معلوليت اين افراد تا ۲۵ درصد نيز ميرسد لذا رسانهها ميتوانند در ارتقاع آموزش خانوادهها و حمايت از بنيان نيکورزي شريان نقش بسيار مهمي را ايفا کنند.