شنبه ۳۰ تیر ۹۷ - July 21, 2018

کدخبر : 6686
سه شنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۵:۲۵
Print This Post

بهترین کباب تهران را کجا بخوریم؟

می‌گویند تاریخ پخت اولین نان و کباب در ایران به دویست سال پیش و دربار ناصرالدین شاه برمی‌گردد و از آن زمان به بعد کباب به محبوب‌ترین غذای ایرانی‌ها تبدیل شده، به طوری که حالا تصویر خانواده ایرانی که به بهانه‌های مختلف، گوشت را به سیخ می‌کشد، روی آتش می‌گذارد و بوی کبابش هوش از سر آدم می‌برد، تصویر ماندگاری حتی در آن سوی آب‌هاست. یعنی در حقیقت ایران کشوری است که جدا از مردمش که در امر کباب زدن ماهرند، شهرهایش از شمال تا جنوب پر از کبابی است و یکی از این شهرها تهران است.

113

کشتار دام به شکل سنتی در دکانهای قصابی یکی از قدیمی ترین حرفه ها و وسیله کسب و کار بوده که همچنان مشتری های خاص خود را داشته و مردم نیز همواره به آنها اعتماد داشته اند.

قصابی های سنتی هنوز هم با همه مشکلاتی که پیش روی آنها سبز شده است اصلی ترین منبع تأمین کننده گوشت مردم در استان هستند.علاوه بر این صدها نفر نیز از این طریق امرار معاش کرده و در این حرفه مشغول به کار هستند.

ازگذشته های دور رسم بر این بوده کسانی که نیاز به گوشت دام داشته اند به این قصابی های محلی رفته و خودشان بره، بزغاله ، گوسفند و یا گوساله ای را انتخاب کرده و به فروشنده و یا همان قصاب سفارش کرده اند تا آن دام را مقابل چشمهایشان برایشان ذبح نماید.

ذبح دام از این طریق برای استفاده مردم در مراسمات جشن و عروسی، مراسمات ترحیم و فاتحه،قربانی، عیدهای مختلف و حتی برای مصارف روزانه مردم سالها است که رواج داشته و بر اساس یک چرخه بسیار طبیعی و معمول ، قرارداد نانوشته ای بر اساس انصاف و اعتماد بین سلاخان و عامه مردم وجود داشته .
111

در این راستا سید محمد احمدی مسئول کبابسرای ریحون که در حوالی میدان قزوین است گفت:هدف اصلی ایجاد چنین مکانی فروش زیاد و سود کم در کنار کیفیت بالای کباب است.

وی با اشاره به این که حفظ سلامتی مردم و توجه به بهداشت و سلامت مردم مهم ترین موضوع است گفت: فاصله زیاد کشتارگاه با اینجا باعث صرف هزینه های زیادی می شود که نهایتا با این شرایط هیچگونه سودی عاید ما نمی شود.
112

در ادامه علی اصغر ابویی با اشاره به این که قیمت‌ گوشت قرمز در بازار متفاوت است؛ تصریح کرد:ما گوشت قرمز را با ۱۰ در سود عرضه میکنیم و این در حالی است که در جاهای دذیگر با ۵۰ درصد سود عرضه میکنند.

وی در پایان گفت: شکاف زیادی بین قیمت دام زنده و گوشت قرمز خریداری شده توسط مصرف کننده وجود دارد و همین امر باعث اختلاف قیمت ها در مناطق مختلف شده است.

برچسب ها :
دیدگاه شما